Pala turkulaista historiaa

Kakolanmäki on kokenut hurjan muutoksen sitten vankilanaikojen. Kakolanruusu oli alueen ensimmäisten palveluntarjoajien joukossa avattuaan ensikerran ovet pop-up –hengessä vappuna 2017.

Vappuna 2019 alkoi uusi Ruusun aika. Merikonttikeittiöt ja pihagrilli ovat vaihtuneet vasta remontoituihin upeisiin tiloihin Yöselli-rakennuksessa.

Panimo, leipomo ja kahvipaahtimo täydentävät ihanalla tavalla alueen tarjontaa. Heidän tuotteitaan tarjoillaan myös Kakolanruusussa.

Avotulella kokkaaminen

Jylhät puitteet innostivat keittiömme mestareita liekkeihin. Avotuli määrää ruoan makujen vivahteita. Raaka-ainelähtöisesti toteutetut sesonkituotteet piipahtavat 140 cm leveässä infernossa, ja lopputulemaa on joskus kuvailtu gourmét-mökkiruoaksi! Sielukasta, sanomme. Käsityön aste Kakolanruusussa on korkea siksi, että niin voidaan varmistaa haluttu lopputulos – ja kehittyä entistä paremmaksi.

Varaa pöytä

 


Vastuullisuus

Toimintaamme ohjaa ympäristöystävällisyys, vastuullisuus sekä kestävä kehitys. Suosimme kauden raaka-aineita, lähituotettuja tuotteita, luomua, reilua kauppaa sekä toimittajia, jotka jakavat kanssamme samanlaiset arvot. Teemme yhteistyötä lähialueen paikallisten, pienempien toimijoiden kanssa. Tunnemme yhteistyökumppanimme ja tiedämme heidät luotettaviksi. Kaikki ovat tervetulleita ravintola Kakolanruusuun ja kaikkia kohdellaan paitsi asiantuntevasti myös tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti.

Valitsemalla Green Key-sertifioidun ravintolamme olet mukana edistämässä kestävää kehitystä ja vastuullisuutta.

Ihmisiä Kakolanruusun takana

Ihmiset ovat kiistatta ravintolan tärkein resurssi. Kakolanruusun jengi tuo sellaisen energialatauksen ravintolaan, että sillä melkein valaisisi ja lämmittäisikin koko tienoon. Tässä vain muutamia poimintoja huikeasta tiimistämme:

 

 

Suvi Raisio johtaa salia jämäkällä otteella ja sekaantuu usein baarimestarin suunnitelmiin. Cocktailit ovat lähellä Suvin sydäntä! Sanna Gullstén johtaa myyntipalvelua aina iloisella fiiliksellä - ja rakastaa samppanjaa! Sanotaan, että “great minds think alike” ja se todellakin pätee Suviin ja Sannaan: he ajattelevat stereona ja tekevät asiat synkronoidusti. Myös iso osa asiakkaista sekoittaa Suvin ja Sannan.
Simo Raisio Raisiosta on töissä ensimmäisenä ja viimeisenä. Hän tykkää keittää ja syttyy Tommi Läntisestä, eikä häneltä lopu reseptit koskaan.
Erik Mansikka on erityisesti kylmän keittiön velho, joka tykkää soittaa nokkahuilua ja laulaa. Useat Kakolanruusun asiakkaat ovatkin saaneet nauttia tästä musisoinnista terassilla.
Matti Roiniola on keittiömestari vailla vertaa. Vaikka Matti ei aina muista unohtaneensa, on hän silti yksi vankimmista sokkelin valajista keittiössämme. Matti tunnetaan myös huikeista vegeruoistaan, ja ne hän nimeääkin intohimokseen.
Melissa Alanko on paitsi ravintolapäällikkö, myös Suvin oikea käsi, joka huomioi ihmiset lämpimästi, heittää mustaa huumoria eikä hikeenny helposti. Hän on myös vannoutunut lihansyöjä, joka rakastaa majoneesia.
Ida Heinonen, meidän apulaisravintolapäällikkö, on usein ensimmäinen jonka tapaat ravintolaan saapuessasi. Onneksemme Ida on kuulunut kalustoon jo pop up-vaiheesta alkaen. Tämän tehopakkauksen jämäkän perehdytyksen kautta kotiutuu suurin osa meidän uudesta tarjoiluhenkilökunnastamme. Mimmi jonka energiat ei käyttämällä kulu!