Pala turkulaista historiaa

Kakolanmäki on kokenut hurjan muutoksen sitten vankilanaikojen. Kakolanruusu oli alueen ensimmäisten palveluntarjoajien joukossa avattuaan ensikerran ovet pop-up –hengessä vappuna 2017.

Vappuna 2019 alkoi uusi Ruusun aika. Merikonttikeittiöt ja pihagrilli ovat vaihtuneet vasta remontoituihin upeisiin tiloihin Yöselli-rakennuksessa.

Panimo, leipomo ja kahvipaahtimo täydentävät ihanalla tavalla alueen tarjontaa. Heidän tuotteitaan tarjoillaan myös Kakolanruusussa.

Avotulella kokkaaminen

Jylhät puitteet innostivat keittiömme mestareita liekkeihin. Avotuli määrää ruoan makujen vivahteita. Raaka-ainelähtöisesti toteutetut sesonkituotteet piipahtavat 140 cm leveässä infernossa, ja lopputulemaa on joskus kuvailtu gourmét-mökkiruoaksi! Sielukasta, sanomme. Käsityön aste Kakolanruusussa on korkea siksi, että niin voidaan varmistaa haluttu lopputulos – ja kehittyä entistä paremmaksi.

Varaa pöytä

 


Ihmisiä Kakolanruusun takana

Ihmiset ovat kiistatta ravintolan tärkein resurssi. Kakolanruusun jengi tuo sellaisen energialatauksen ravintolaan, että sillä melkein valaisisi ja lämmittäisikin koko tienoon. Tässä vain muutamia poimintoja huikeasta tiimistämme:

 

 

Suvi Raisio johtaa salia jämäkällä otteella ja sekaantuu usein baarimestarin suunnitelmiin. Cocktailit ovat lähellä Suvin sydäntä! Sanna Gullstén johtaa myyntipalvelua aina iloisella fiiliksellä - ja rakastaa samppanjaa! Sanotaan, että “great minds think alike” ja se todellakin pätee Suviin ja Sannaan: he ajattelevat stereona ja tekevät asiat synkronoidusti. Myös iso osa asiakkaista sekoittaa Suvin ja Sannan.
Simo Raisio Raisiosta on töissä ensimmäisenä ja viimeisenä. Hän tykkää keittää ja syttyy Tommi Läntisestä, eikä häneltä lopu reseptit koskaan.
Erik Mansikka on erityisesti kylmän keittiön velho, joka tykkää soittaa nokkahuilua ja laulaa. Useat Kakolanruusun asiakkaat ovatkin saaneet nauttia tästä musisoinnista terassilla.
Topi Pekkanen on supliikki viinimies, joka taitaa elämykset ja on parhaimmillaan palvellessaan asiakkaita.
Matti Roiniola on keittiömestari vailla vertaa. Vaikka Matti ei aina muista unohtaneensa, on hän silti yksi vankimmista sokkelin valajista keittiössämme. Matti tunnetaan myös huikeista vegeruoistaan, ja ne hän nimeääkin intohimokseen.
Kaliforniasta kotoisin oleva Adrien Norwood headhuntattiin Tanskasta Kakolanruusuun. Hän on aikanaan hankkinut kannuksiaan samoissa paikoissa kuin ravintoloitsija Simo. Jotta saisimme hänet jäämään pysyvästi, olemme alkaneet etsiä miehelle heilaa. Ehdotuksia?
Sara Bronstein on tarjoilija, sommelière, numerovelho, saksofonisti, kulttuurintuottaja; multitalent. Saran upeiden säärien ansiosta hän osaa olla monessa paikassa samaan aikaan.
Henri Karlsson on baarimestari tai oikeastaan baarivelho, joka taikoo raaka-aineista kuin raaka-aineista huikeita juomia. Hänen kontolleen kaatuvat usein myös ravintolan remonttireiskan hommat.
Melissa Alanko on hovimestari ja Suvin oikea käsi, joka huomioi ihmiset, heittää mustaa huumoria eikä hikeenny helposti. Hän on myös vannoutunut lihansyöjä, joka rakastaa majoneesia.