Pala turkulaista historiaa

Kakolanmäki on kokenut hurjan muutoksen sitten vankilanaikojen. Kakolanruusu oli alueen ensimmäisten palveluntarjoajien joukossa avattuaan ensikerran ovet pop-up –hengessä vappuna 2017.

Vappuna 2019 alkoi uusi Ruusun aika. Merikonttikeittiöt ja pihagrilli ovat vaihtuneet remontoituihin upeisiin tiloihin Yöselli-rakennuksessa.

Panimo, leipomo ja kahvipaahtimo täydentävät ihanalla tavalla alueen tarjontaa. Heidän tuotteitaan tarjoillaan myös Kakolanruusussa.

Avotulella kokkaaminen

Jylhät puitteet innostivat keittiömme mestareita liekkeihin. Avotuli määrää ruoan makujen vivahteita. Raaka-ainelähtöisesti toteutetut sesonkituotteet piipahtavat 140 cm leveässä infernossa, ja lopputulemaa on joskus kuvailtu gourmét-mökkiruoaksi! Sielukasta, sanomme. Käsityön aste Kakolanruusussa on korkea siksi, että niin voidaan varmistaa haluttu lopputulos – ja kehittyä entistä paremmaksi.

Varaa pöytä

 


Vastuullisuus

Toimintaamme ohjaa ympäristöystävällisyys, vastuullisuus sekä kestävä kehitys.

Suosimme kauden raaka-aineita, lähituotettuja tuotteita, luomua, reilua kauppaa sekä toimittajia, jotka jakavat kanssamme samanlaiset arvot.

Teemme yhteistyötä lähialueen paikallisten, pienempien toimijoiden kanssa. Tunnemme yhteistyökumppanimme ja tiedämme heidät luotettaviksi.

Olemme esteetön ravintola, johon kaikki ovat tervetulleita. Kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti.

 

Sustainable Travel Finland (STF):

Kakolanruusulla on Visit Finlandin kehittämä Sustainable Travel Finland (STF) -merkki jolla haluamme osaltamme tukea sekä edistää vastuullista matkailua sekä viestittää kansainvälisiä matkailijoita kestävästä toiminnasta.

Merkin saaneet yritykset ovat luoneet matkailun kehittämissuunnitelman sekä sitoutuneet kestävän matkailun periaatteisiin.

Olemme ylpeitä siitä että saamme jakaa arvomme ja tuoda ihmisten tietoisuuteen kestävän kehityksen periaatteita.

Henkilökuntamme on lisäksi sitoutunut lisäämään vastuullisuuttamme arjen pienillä teoilla, esimerkiksi hävikin välttämisellä ja kierrätyksellä.

 

Green Key – kansainvälinen ympäristö -sertifikaatti:

Olemme lisäksi Green Key-sertifioitu ravintola ja otamme huomioon päivittäisessä toiminnassamme ympäristö rasituksen pienentämisen, energian sekä vedenkäytön tehostamisen sekä ympäristö tietoisuuden kasvattamisen.
Lisätietoja: www.greenkey.fi 

Valitsemalla ravintolamme tuet vastuullisia arvojamme ja olet mukana edistämässä kestävää kehitystä.

 

Ihmisiä Kakolanruusun takana

Ihmiset ovat kiistatta ravintolan tärkein resurssi. Kakolanruusun jengi tuo sellaisen energialatauksen ravintolaan, että sillä melkein valaisisi ja lämmittäisikin koko tienoon. Tässä vain muutamia poimintoja huikeasta tiimistämme:

 

 

Suvi Raisio johtaa salia jämäkällä otteella ja sekaantuu usein baarimestarin suunnitelmiin. Cocktailit ovat lähellä Suvin sydäntä! Sanna Gullstén johtaa myyntipalvelua aina iloisella fiiliksellä - ja rakastaa samppanjaa! Sanotaan, että “great minds think alike” ja se todellakin pätee Suviin ja Sannaan: he ajattelevat stereona ja tekevät asiat synkronoidusti. Myös iso osa asiakkaista sekoittaa Suvin ja Sannan.
Simo Raisio Raisiosta on töissä ensimmäisenä ja viimeisenä. Hän tykkää keittää ja syttyy Tommi Läntisestä, eikä häneltä lopu reseptit koskaan.
Erik Mansikka on erityisesti kylmän keittiön velho, joka tykkää soittaa nokkahuilua ja laulaa. Useat Kakolanruusun asiakkaat ovatkin saaneet nauttia tästä musisoinnista terassilla.
Matti Roiniola on keittiöpäällikkömme vailla vertaa. Vaikka Matti ei aina muista unohtaneensa, on hän silti ollut yksi vankimmista sokkelin valajista keittiössämme jo usean vuoden ajan, eikä Kakolanruusu olisi Kakolanruusu ilman häntä. Matti tunnetaan myös huikeista vegeruoistaan ja ne hän nimeääkin intohimokseen.
Melissa Alanko on trooppisen Kakola Span allasbaarin ravintolapäällikkö ja ollut jo vuosia arvokas osa tiimiämme. Hän huomioi ihmiset lämpimästi, heittää mustaa huumoria eikä hikeenny helposti. Hän on myös vannoutunut lihansyöjä, joka rakastaa majoneesia. :)
Ida Heinonen ravintolapäällikkömme ja Johanna Tahvanainen apulaisravintolapäällikkömme ovat usein ensimmäisiä henkilöitä jotka tapaat ravintolaan saapuessasi. Näiden tehopakkausten jämäkän perehdytyksen kautta kotiutuu suurin osa uudesta tarjoiluhenkilökunnastamme. Näiltä mimmeiltä ei energiat käyttämällä kulu!
Viinitiimimme uusin kulmakivi on Jenni Oksa, junior sommeliére. Hänen toimestaan viinilistalta ja viinisuosituksistamme löytyy niin klassiset viini-ruokaparit kuin ei-niin-tavanomaiset viiniyllättäjät. Jennin saatat tavata myös Span allasbaarin takaa tarjoillen vaikkapa virkistävää samppanjaa!
Piipahda lasilliselle ja olet Kakolanmäen parhaissa käsissä! Bar Managerimme Jonni Leppänen ja Miika Virtanen pitävät huolen siitä että loungebaarin tunnelma on korkealla ja laseista löytyy aina kauden parhaat maut!
Santeri Lahdenperä on keittiömestarimme ja Matin oikea käsi. Santeri luotsaa keittiötä huolehtivin ja varmoin ottein pitäen ison keittiömme liikkuvat palat tiukasti ruodussa. Santerin askel on kevyt, mutta musiikkimaku raskas!